Dé meest complete en compacte opleiding tot Studiekeuzecoach!

Wie

Deze opleiding is bedoeld voor onderwijsprofessionals en coaches die het vak van studiekeuzecoach aan hun expertise toe willen voegen of zich als studiekeuzeprofessional verder willen bekwamen.

Wat

Een complete en praktijkgerichte basisopleiding om een bijdrage te kunnen leveren aan de individuele ontwikkeling van jongeren en jongvolwassenen ten aanzien van hun profiel-, sector- en studiekeuze.

Hoe

In vier dagen ga je, met twee trainers per dag, middels afwisselende werkvormen in een groep van maximaal 12 deelnemers aan de slag.

De opleiding Studiekeuzecoach is zeker aan te raden. Het geeft je veel informatie en je kan er meteen mee aan de slag. Je ontvangt veel materiaal en inzichten zodat je jongeren kan begeleiden bij hun studiekeuze. De afwisseling in de docenten en in de stof maakte dat deze 4 dagen voorbij vlogen en ik met een tevreden gevoel terug kijk op deze opleiding.

Gabriëlle Kiefmann-Bos

Onze belofte: een stevige basis

De opleiding is compleet en praktijkgericht. Na de opleiding kun je starten als studiekeuzecoach en studiekeuzeprofessional. Sowieso word je als studiekeuzecoach verder gevormd in de praktijk: begeleiden en coachen leer je door “te doen”. Bij ons krijg je een stevige basis om verder op te gaan bouwen. Meerdere cursisten hebben na afronding van de opleiding een eigen praktijk opgezet als studiekeuzecoach, of hebben als loopbaancoach (ZZP en in loondienst) hun expertise uitgebreid. En deelnemers zijn aan de slag gegaan als decaan óf hebben als onderwijsprofessional het studiekeuzeproces verbeterd en geïmplementeerd op hun school zowel in het secundaire onderwijs als in het hoger onderwijs.

0
Deelnemers gingen jou voor

0
Opleidingen van 4 dagen hebben we gegeven

Wil jij studiekeuzecoach worden?

De eerst volgende opleiding start in het

voorjaar van 2021

* Nadat je op inschrijven geklikt hebt volgt een inschrijfformulier. Je ontvangt een bevestiging per email en een uitnodiging voor een telefonische intake. Na dit gesprek bepaald je samen met de trainer of en wanneer je start.

De trainers

Marianne Geersing is de coördinator van de opleiding. Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig loopbaan- en studiekeuzecoach. Altijd op zoek naar de meest passende mogelijkheden en de beste kansen voor de “kiezer”.

Machiel Kneppers is een gedreven loopbaan- en keuzecoach. Dat mensen hun professionele wensen realiseren, daar werkt hij graag aan mee. Volgens hem bestaat er geen vak dan het loopbaanvak, dat dichterbij de realisatie van dromen en wensen van mensen komt.

Drs. Henriëtte Vrijenhoek wist van jongs af aan al dat ze in het onderwijs wilde werken. Na de lerarenopleiding is ze in het reguliere vervolgonderwijs beland. Daarna heeft ze jaren het speciaal onderwijs ondersteund en daar is haar liefde voor de leerling 'met het rugzakje' ontstaan.

Connie Heijnekamp is al ruim 15 jaar een betrokken en gedreven studiekeuze- en loopbaancoach. Ooit is zij begonnen in de radiotherapie om van daaruit over te stappen naar het HR vak. Als rode draad liep daar altijd de ontwikkeling van mensen doorheen. 

Alle aspecten die het vakgebied van Studiekeuze coaching raken, komen bij deze opleiding aan bod. Dit maakt deze opleiding veelzijdig, heel informatief en tevens erg praktisch. Een goeie afwisseling van veel theorie, voorbeelden van mensen uit de praktijk en wat oefenen met rollenspellen.
Tevens heel erg fijn dat alle informatie die bij de trainers aanwezig is (vanuit hun eigen praktijk) heel gemakkelijk en open gedeeld wordt.
Kortom erg blij dat ik deze opleiding gekozen en gevolgd heb. Zeker een verrijking voor mijn werk en mijzelf!

Olga Kuijpers

Werknemer Fontys University 

De opleiding Studiekeuzecoaching gaf mij precies de juiste instrumenten en kennis om aan de slag te gaan als studiekeuzecoach! Inmiddels heb ik de eerste studenten kunnen helpen met het maken van een bewuste studiekeuze.

Rina Wijnia

Mede-eigenaar De Fit Groep

Schrijf je nu in! De volgende opleiding start in het voorjaar van 2021

COVID-19 
update

 SKC voorjaar 2021

Opleiding studiekeuzecoach voorjaar 2021 gaat door met inachtneming van de landelijke COVID-19 maatregelen. We werken inmiddels met een wachtlijst. De data van de eerstvolgende opleiding in het najaar van 2021 zijn ook bekend! Bij vragen neem gerust contact op.