Kiezen volgens ‘het boekje’… Nou, niet altijd

By Marianne Geersing

jan 13

Studenten die het eerste jaar succesvol doorkomen, zijn meestal de studenten die serieus met hun studiekeuze bezig zijn geweest. Die grondig onderzoek hebben gedaan en hebben gekozen voor de studie die het beste bij ze past.

Kiezen voor de juiste studie gaat niet altijd volgens “het boekje”. Niet altijd leveren de LOB-lessen (Loopbaan Oriëntatie en –Begeleiding) het gewenste resultaat op. Dan is het fijn als een ervaren coach kan ondersteunen.

Hoe gaat een studiekeuzecoach te werk? Een voorbeeld:

Bas was gestopt met zijn studie International Business & Management. De studie was te saai, ondanks dat Bas geïnteresseerd is in economie en in handel. Bas vindt het heerlijk om te koken en een heel kerstdiner in elkaar te zetten. Bas wil geen kok worden dat lijkt hem te saai. Door al zijn persoonskenmerken, hobby’s en interesses in kaart te brengen en te zoeken naar een opleiding met de combinatie “economie en voeding” is Bas helemaal enthousiast geworden over de opleiding Food & Business.

Wil jij studiekeuzecoach worden?

Schrijf je in voor de eerst volgende opleiding!

About the Author

Marianne Geersing is de coördinator van de opleiding. Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig loopbaan- en studiekeuzecoach. Altijd op zoek naar de meest passende mogelijkheden en de beste kansen voor de “kiezer”.