Hoe ontwar je de knoop van een moeilijke studiekeuze?

By Machiel Kneppers

feb 28

Een studiekeuze is een belangrijke keuze maar hoe help je een jongere die worstelt de knoop te ontwarren?

Als deelnemer aan onze leergang Studiekeuzecoach ga je met deze vraag aan de slag! Je krijgt inzicht in keuzestijlen plus de verschillende fases van een keuzeproces. Door deze inzichten op bepaalde momenten te integreren in je gesprekken, bijvoorbeeld via de vragen die je stelt, is de kans groot dat je coachee erkenning ervaart voor het onzekere gevoel en de stress waar zij of hij mee stoeit.

Vaker heb ik gezien dat de jonge coachee een diepe zucht slaakt… “Eindelijk iemand die naar me luistert en me oprecht wil begrijpen en niet meteen met een advies of oplossingen komt…”. En wat is fijner dan dat je merkt dat je er toe doet als keuzecoach voor jonge zoekende mensen.

 

Machiel Kneppers – trainer leergang studiekeuzecoach

Wil jij studiekeuzecoach worden?

Schrijf je in voor de eerst volgende opleiding!

About the Author

Machiel is een gedreven loopbaan- en keuzecoach. Dat mensen hun professionele wensen realiseren, daar werkt hij graag aan mee. Volgens hem bestaat er geen vak dan het loopbaanvak, dat dichterbij de realisatie van dromen en wensen van mensen komt.